img_2

Michiel Münninghoff studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn afstuderen trad hij veelvuldig op als pianist in binnen- en buitenland, onder andere in het theater van de Hermitage in Sint Petersburg. Daarnaast is hij werkzaam geweest als muzikaal leider en pianist in meerdere theaterproducties, waaronder de musicals ‘Mamma Mia’ (2003), ‘Five guys named Moe’ en ‘Je Anne’. Sinds 2011 werkt hij als muzikaal leider in de jaarlijkse voorstelling Musicals Gone Mad in het Oude Luxor Rotterdam.

Naast pianist is Michiel ook werkzaam als arrangeur en componist. Zo schreef hij drie musicals voor het Gymnasium Haganum in Den Haag: ‘Wijsbegeerte’ (2007), ‘Odysseus, Odysseus!’ (2010) en ‘The Berlin Connection’ (2012) die in het Lucent Danstheater werden opgevoerd. Momenteel werkt hij aan de volgende voorstelling die in maart 2015 zal worden uitgevoerd.

In opdracht van het EYE filminstituut Amsterdam bewerkte hij in 2006 orkestwerken van de componist Sjostakovitsj voor een klein ensemble onder de stomme film ‘Staking’ (1925, Eisenstein). Verder schreef hij ook voor EYE muziek voor de ‘The Quitter’ (VS/1929), ‘Steamboat Bill Jr.’ (met Buster Keaton; VS/1928) en ‘La Sirène des Tropiques’ (met Josephine Baker; Fr/1927).

Voor de speelfilm ‘The Visitor from Planet Omicron’ (VS/2013) schreef hij de soundtrack.