img_2

Kristel Boon (10-03-1988) studeerde in 2011 af aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, afstudeerrichting muziektheater. Hiervoor studeerde zij aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en volgde de vooropleiding Muziektheater aan het Fontys’ Conservatorium in Tilburg.

In deze periode kreeg zij lessen van o.a. Alberto ter Doest, Antoinette Kouwenberg en Frederique Sluyterman van Loo. Volgde masterclasses van o.a. Wende Sneijders en Doris Baaten.


Tijdens haar opleiding speelde ze in The Witches of Eastwick (Suki), Bernarda Alba (Angustias) en in diverse showcases in het Oude Luxor te Rotterdam. Haar afstudeerprogramma Raamwerk werd geregisseerd door Michael Diederich. Tijdens haar afstudeerjaar speelde Kristel in de musical Kruimeltje, waar zij deel was van het ensemble en understudy van de moeder van Kruimeltje. Na haar eindexamen speelde ze in de tourversie van deze musical.

Speelde Lot in de voorstelling We Dansen op je Graf, afstudeervoorstelling van Ferry Spigt aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

In 2013 studeert Kristel af bij De Jaargang van Kemna Training, waar zij diverse workshops volgde van onder andere Katrien van Beurden, Halina Reijn, Martin Schwab en Bert Geurkink.

Afgelopen seizoen was Kristel te zien in de Sander Huisman Revue als Sidechick (regie Michael Diederich) en natuurlijk als solist in de voorstelling Ssst, we’re singing Sondheim’s stories.

Kristel volgt zanglessen bij Marleen van Dijk (CCI/CMT in EVTS).