img_2

Cinthia de Neef (18-04-1985, Santo Domingo) is actrice, zangeres, theatermaker, presentatrice en zangdocente.

Cinthia studeerde Muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Theater Academie (Nieuwe Stijl) als zelfstandig uitvoerend theatermaker en actrice. In het seizoen 2015/2016 volgde Cinthia de CVT-opleiding en meer! en de docentencursus aan The Vocal Couch.

Cinthia werkt sinds 2016 bij Aida Cruises als Lead Soloist. Ook speelde ze in 4 edities van ‘Musicals gone mad’ (Amsterdam Independent Theatre / M-producties). Ze is te horen op het castalbum van IL Entertainment ‘Robin Hood en het verdwenen goud’. Als achtergrondzangeres trad ze op en is ze te horen op de albums van comedian Roel C. Verburg. Ze zong in ‘Een avond met smaak’ de kersteditie en was een seizoen vaste zangeres van het Open Combo in theater de Engelenbak.
Bij Stage Entertainment speelde ze in ‘All shook up/Love me tender’ de rol van Lorraine.

Bij Studio 52nd speelde Cinthia in twee edities van ‘Special editions light’ de rollen van Kluisdeur, Tweelingzus en Eekhoorn. Voor het Amsterdams Kleinkunst Festival ‘Concours Wim Sonneveldprijs’ werkte ze 1 jaar als technicus en 4 jaar als presentatrice. Bij Theater Aanz ‘ speelde ze 4 jaar lang de rol van Stefanie in ‘Lokaal G1.25’. Onder regie van Bryan Reynolds speelde ze bij Transversal Theater in ‘Bzzap!’ Miss Tangier en in ‘Fractalicious’ Part of Presence.

Cinthia speelde de gastrol Astrid Rosalia in‘Flikken Rotterdam’, Kaap Holland Film. Ze speelde in ‘Professor Felix Kaputu’ de rol van Marie Kaputu, Ethan Films.
En ze werkte als stemactrice bij F. Butter Soundstudio ‘Disney XD Movies’ en is te horen in een aantal Disney XD films.

Naast de voorstellingen met Theatergroep Blender schreef en speelde Cinthia ook ‘Love Boat, (over)leven en werken op een cruiseschip’ en schrijft momenteel aan een vervolg daarop. Met Marie-Claire Boonacker schreef en speelde ze ‘Grootheidswaan’, en ze schreef en speelde ‘Exposé’ als haar afstudeervoorstelling.

Als docent was Cinthia werkzaam bij Jeugdtheaterhuis, Popsical koor (via Anne Aerts) de Amsterdamse Tejaterschool en Jeugdtheater Hofplein. Cinthia geeft workshops voor Cultura Nederland en geeft privé zanglessen.

Kijk voor meer informatie op www.cinthiadeneef.nl