img_2

Anne Aerts (18-08-1989), is zangeres, actrice, theatermaker,en zang- en acteerdocent.

Op jonge leeftijd komt Anne al in aanraking met toneel en volgt ze vele danslessen. Ook het zingen zit in haar genen.
Na het behalen van de 2e prijs van Gelderland bij het Kinderen voor Kinderen Songfestival weet ze dat ze hiermee door wil gaan.
Als Anne 12 jaar oud is speelt ze voor het eerst mee in een professionele theaterproductie: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?
Vanaf dan weet zij het zeker: "Ik wil op toneel staan!"
Haar middelbare schooltijd combineert zij met zang- en danslessen. Haar tv-debuut is met een vertolking van Loose Ends in Una Voce Particolare in 2006. Haar eerste cd-opname is met het kinderkoor The Young Princess Stars en Maaike Widdershoven.

Anne begint dan ook zo jong mogelijk aan de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium, Codarts, in de richting Muziektheater.
Na 2 jaar vooropleiding gecombineerd te hebben met het vwo stroomt Anne Aerts direct door naar de vakopleiding Muziektheater.
In Rotterdam heeft ze onder andere zanglessen van Alberto ter Doest en Antoinette Kouwenberg. Gedurende de opleiding is Anne op het podium te zien in de rol van Nadja in Bare The Musical, in twee zelf gemaakte solovoorstellingen en in de rol van Magdalena in Bernarda Alba.
In 2011 behaalt zij haar Bachelor of Music, met aanvullend verschillende minoren, gericht op zowel performance als educatie.
Hiernaast speelt zij in Utrecht in de toneelvoorstelling We dansen op je graf van regisseur Ferry Spigt de rol van Floor.

Na het afronden van haar opleiding aan Codarts vertrekt Anne direct naar Londen om daar een jaar te gaan studeren aan the Royal Academy of Music.
In deze internationale omgeving vertolkt de Nederlandse onder andere de rol van Gaby in City of Angels, zij zingt in diverse cabaretvoorstellingen en speelt Brenda in The Pajama Game. Anne volgt op RAM zanglessen van Graham Godfrey en Mary Hammond en heeft gewerkt met onder andere Karen Robinowitz, Julie Armstrong, Anne-Marie Speed, Stuart Morley, Sam Kenyon, Lolly Susi en George Hall.
Deze postgraduate Musical Theatre opleiding aan the Royal Academy of Music rondt Anne met klinkende cijfers in juni 2012 af, met de educatieve LRAM.
Hierna volgde zij zang-/coachinglessen bij onder andere Alexander Oliver en Bauwien van der Meer.

Anne was te zien in de voorstelling West Side Story van het Concertgebouw in Amsterdam.
Ze was te horen in het concert Curtains up in het Prince Edward Theatre in Londen.
Daarnaast zong zij de rol van Athene in de voorstelling Isadora van Kunstklank.
Ook maakt en speelt Anne ook eigen voorstellingen. Zo was zij te zien in Man in the Moon. Een voorstelling bestaande uit nummers geschreven door Jeff Blumenkrantz.
Momenteel volgt ze zang-/coachinglessen bij Jimmy Hutchinson.

Naast de uitvoerende kant is Anne werkzaam als vocal coach bij verschillende semi-professionele voorstellingen en is zij zang- en acteerdocente.
Zo werkt zij onder andere bij Theatergroep Spot, het Augustijns Theater, Henk Speelt en MusiQal Quintus.

Voor meer informatie kijk op www.aaerts.nl